Vejeslynge

Når du har fanget en større fisk, som skal vejes og genudsættes, er en vejeslynge næsten en nødvendighed. En vejeslynge er en form for taske, som du kan placere din store fisk i. Dette er for eksempel medefisk, som mange vejeslynger bliver lavet til.

I vejeslyngen tager fisken ikke skade, og fisken kan sikkert og roligt vejes og udsættes uden at komme til skade. Det er den mest humane løsning, når du vil veje din store fisk.

Vejeslynger er store tasker, men de behøver ikke at fylde særligt meget. Vejeslynger er tit lavet i tyndt, men slidstærkt, materiale, som derfor næsten intet vejer. Slyngerne kan foldes sammen adskillige gange og passer derfor snildt ind i en gennemsnitlig oppakning.

Mange medefisk, især Brasen, tager rigtig meget skade af at blive vejet uden en vejeslynge. I de værste tilfælde dør fisken efter genudsætning. Derfor bør du investere de få hundrede kroner en vejeslynge koster, så fisken kan leve videre som før, efter at du har genudsat den.

Generelt er det ildeset blandt lystfiskere ikke at behandle fiskene ordentligt, inden at de skal genudsættes.

I lystfiskeriets hjemland, England, er vejeslyngen udviklet tilpas til at tjene flere formål. Derovre kan du finde vejeslynger med indbyggede termometre, vægte, opbevaringsrum til hjul og flåd og meget andet.

På den måde behøver vejeslyngen ikke at være et problem, eller endnu en ting, du er nødt til at tage med; Vejeslyngen bliver en del af turen og har derved mulighed for at vise sig nyttig flere gange – også, når du ikke lige har fanget en stor medefisk.

Hvis du er interesseret i en af de mere tekniske vejeslynger, skal du højst sandsynligt bestille den hjem fra de engelske sider. Du kan søge efter ’weighsling’ på Google.

Priserne er for det meste lavere end de danske, og du kan få nogle rigtigt gode vejeslynger hjem, hvis du kan vente en uge på leveringen.

No related posts.

Leave a Reply