Bidmeldere

Mange af de fisk, man som lystfisker i Danmark stiler efter, bider primært på om morgenen og sent om aftenen. Dette er ikke videre belejligt, da man enten er uopmærksom eller i værste fald sover på de tidspunkter.

Man kan selvfølgelig sagtens fiske om dagen, især i Put & Take søer, men fiskene er absolut mere villige sen aften og tidlig morgen. For at komme dette i møde kan man bruge en elektronisk bidmelder!

En elektronisk bidmelder er præcis, hvad navnet antyder. Et lille, elektronisk vidunder, som kan hyle op, hvis du har fået en fisk på krogen. Hvis du får bid, men du sover, kan du være sikker på, at fisken slipper hurtigt væk uden alarmer. Hvis du i stedet har en elektronisk bidmelder sat til, vil bidmelderen hyle op – du kan selvfølgeligt selv indstille hvor højt – når der er bid.

Så kan du hurtigt komme op og hale din fangst ind. Du kan potentielt redde alle de fangster, du går glip af grundet søvn med sådant et apparat.
Der er en del elektroniske bidmeldere på markedet, og nogle er selvfølgelig smartere end andre. De knap så smarte virker ved en kugle i et kugleleje. Hvis du får bid, bliver kuglen sat i bevægelse, hvorefter alarmen begynder. Denne alarm kan dog snydes af andre ting end nødvendigvis fisk, hvorfor denne slags bidmeldere ikke er videre populær.

I stedet kan man købe bidmeldere, der reagerer på vibration. Disse kan tit både registrere vibrationer fra krogen og den fart objektet, altså fisken, foran bidmelderen har. Med disse to parametre er bidmeldingerne fra vibrationer næsten altid skudsikre. Du skal være usandsynlig uheldig for at stå op uden grund.

Det er også værd at sige, at dette kun er to typer af elektroniske bidmeldere: Der findes mange andre. Dette er blot to af de meget udbredte.
Elektroniske bidmeldere er især populære til karpefiskeri, hvor det netop er sen aften og tidlig morgen, hvor der er god chance for et bid.

Til en karpeekspedition er det næsten nødvendigt med en elektronisk bidmelder, hvis du vil hjem med fangst. Det er muligt, i hvert fald fra engelske butikker, at finde elektroniske bidmeldere specialudviklet til karpefiskeri. Dette koster selvfølgeligt mere end normale bidmeldere, men kan hurtigt vise sig at være det hele værd.

De elektroniske bidmeldere svinger i kvalitet, og du skal naturligvis betale lidt mere for vibrations-bidmelderen end kugle-bidmelderen. Prisen svinger på danske netbutikker fra omkring 2-300kr til flere tusinde kroner. For omkring tusinde kroner er det dog muligt at få en rigtigt god elektronisk bidmelder, som ikke hiver dig op mere end højest nødvendigt.

Batteritiden er især noget, der svinger meget ved de forskellige bidmeldere. Køber du en billig bidmelder til et par hundrede kroner – eller sågar under hundrede kroner – holder batterierne ikke så længe.

Du kan lige så godt bruge lidt ekstra penge på at få en ordentlig bidmelder fra starten af – hvis du fisker sen aften, nat eller tidlig morgen vil du ikke fortryde det!

Køb dit karpegrej og dine bidmeldere her:
LEDIG REKLAMEPLADS – FÅ DIN BUTIK HER EKSKLUSIVT
Skriv til mads@fiskemagasinet.dk for at få en pris.