Bivvy

En bivvy er et telt, der er henvendt til de karpefiskende danskere.

Karpen er en af de mest populære danske fisk set fra lystfiskernes perspektiv. Over hele landet bliver den flotte fisk fisket lystigt, både ved dens naturlige opholdssteder, men i større grad også ved Put & Take søer.

Desværre kan det være ganske svært at fange karpen, da den sky fisk ikke bider særligt tit på om dagen. Det er hovedsageligt sent om aftenen, i løbet af natten og tidligt om morgenen, når det er mørkt, at karpen bider på.

Af den grund er der mange, der tager på små fisketure efter karpen. På en sådan tur overnatter man ude i det fri, sætter nogle fiskestænger op og håber på en masse bid i løbet af natten. Til det er en bivvy meget nyttig.

En bivvy er et telt til karpefiskere. Hvad der adskiller en bivvy fra et traditionelt telt, er en meget stor indgang. Hvis du om natten får bid, mens du ligger og sover, kan du lynhurtigt komme ud og hale karpen ind.

Dette er især muligt, hvis du benytter en elektronisk bidmelder, der kan vække dig i samme sekund som at fisken bider på. En kombination med en elektronisk bidmelder og en bivvy med en meget stor indgangstår næsten som garant for fisk i nattens løb.

Eftersom at flere og flere lystfiskere rundt omkring i verden, især de engelske der som altid er på forkant med alle andre, er begyndt at benytte bivvys i stor stil, er producenterne også begyndt at producere et væld af bivvys kun til lystfiskere.

Oprindeligt er bivvyen brugt af såvel bjergbestigere som soldater, men i dag er det lystfiskerne, som stjæler producenternes opmærksomhed. Eksempelvis er der mange bivvys i dag, som har bedchair support til de mange lystfiskere, der benytter såvel bivvys som bedchairs.

En bivvy er ikke prikken over i’et på en god karpefiskningsekspedition – det er nærmere i’ets grundstamme. Du får en meget bedre tur ud af at ligge beskyttet i en bivvy med mulighed for at rykke ud med sekunders varsel, end under regnende himmel i en kold sovepose.

Spar dig selv for dårlige oplevelser – så kommer fiskene af sig selv!

Køb dit karpegrej og din bivvy her:
LEDIG REKLAMEPLADS – FÅ DIN BUTIK HER EKSKLUSIVT
Skriv til mads@fiskemagasinet.dk for at få en pris.