Boilies

Der findes rigtigt mange forskellige former for lokkemad, agn og lignende, som har til formål at lokke fisken hen til netop ens egen krog. En af de mere spændende varianter er såkaldte ’boilies’.

Boilies er en meget speciel form for lokkemad. Boilies består af fiskepulver, hvilket er knuste dele af fisk, mælkeproteiner, fuglefødevarer, hvede og soja mel. Denne pikante blanding er rodet sammen med æg som bindingsmiddel og til sidst kogt. Derved fremkommer de runde boilies.

Boilies er større lokkemad end de fleste typer agn, man ellers bruger. Derudover har boilies en meget hård ydre skal. At boilies er kogt medfører, at man kan have dem i vandet i meget længere tid end regulær lokkemad, uden at man behøver frygte at ens lokkemad er røget af. Boilies er meget ulig brød på det punkt; Selvom du har det i vandet i timer ad gangen, sidder det stadigt forsvarligt fast.

Det var en mand ved navn Fred Wilton, der oprindeligt skabte boiliesne. Wilton eksperimenterede meget med karper og hvad karper foretrak at spise, hvordan man mest effektivt tillokkede dem og meget andet.

Wilton fandt ud af, at et væld af æg samt andre ting med en hård skal var utroligt effektivt. Det lagde grunden for de boilies, vi kender i dag. Dette fandt Wilton ud af tilbage i 1960’erne, men det er stadigt hans originale opskrift på boilies, der går igen i de fleste boilies, du finder i butikkerne i dag. Det lykkedes for Wilton at finde den optimale formel, og den er ikke blevet ændret siden.

Boilies bruges især til karper i dag, som også var hvad de oprindeligt blev udviklet til. Du kan finde boilies i adskillige fiskebutikker og på nettet i et væld af forskellige farver og sammensætninger, alt efter hvilken type karpe, man ønsker at fange. Boilies kan fås fra størrelser på få millimeter til de mindste karper, til adskillige centimeter til de større.

Boilies kan selvfølgeligt også benyttes til andre former for fisk end bare karper, hvorfor du også kan finde boilies til f.eks. brasen. Du kan altid se på den specifikke varedeklaration, hvilken form for fisk boilien henvender sig til.

At fiske med boilies er ikke nemt til at starte med, da man blandt andet kan binde boilien fast både for og bag ens krog. Hvad der virker bedst er stadigt oppe til stor diskussion, hvorfor de fleste selv prøver sig frem, og finder ud af hvad der passer dem bedst.

Køb dit karpegrej og dine boilies her:
LEDIG REKLAMEPLADS – FÅ DIN BUTIK HER EKSKLUSIVT
Skriv til mads@fiskemagasinet.dk for at få en pris.