Karpestænger

At fange de store og imponerende karper er ikke lige så let som at fange alle andre fisk; af den grund kan man med fordel anskaffe sig en karpestang. Men hvad præcist er en karpestang, og hvor adskiller den sig fra en almindelig’ fiskestang? Det kan du se mere om her!

Stiv stang
Først og fremmest er der en stor forskel på karpestænger og almindelige fiskestænger i forhold til stivhedsgraden af fiskestangen. Karpen kan både veje meget, og den kan sagtens levere et brag af en kamp, hvis den tvinges til det. Derfor er karpestænger også stivere end de fleste andre spinnestænger.

Moderigtige håndtag
En ting ved karpestænger, der ikke nødvendigvis giver meningen, er der ofte er forkortede håndtag sammenlignet med ’almindelige’ fiskestænger. På karpestangen er der ikke masser af kork eller neopren, hvilket er rart og nemt at holde fast på, men i stedet for en minimal mængde af greb.

Dette er ikke grundet praktiske årsager – faktisk er det ganske upraktisk for folk med større hænder. Til gengæld er det den rigtige mode indenfor karpestænger fra fiskeriets hjemland England, hvorfor det er hvordan karpestænger ser ud i dag.

Karpestænger er også i den lange ende i forhold til fiskestænger. En normal karpestang i god kvalitet er ofte oppe at runde de 3,6-3,9 meter i længde – det svarer til 12-13 fod.

Med en karpestang har du også mulighed for at fiske andet end nødvendigvis karper. Alle former for fiskeri, hvor du enten fisker efter usædvanligt tunge fisk, eller med tung madding, kan det meget vel være en fordel at benytte en karpestang fremfor en almindelig mindre og tungere stang.

Køb dit karpegrej og dit karpestænger her:
LEDIG REKLAMEPLADS – FÅ DIN BUTIK HER EKSKLUSIVT
Skriv til mads@fiskemagasinet.dk for at få en pris.