Parasol

Hvis du har prøvet at fiske efter karper, ved du sikkert allerede, at de populære fisk mest bider på om morgenen og om aftenen. Det er nemlig her, at karperne er mest aktive.

Meget af karpernes dag går med at undgå farer, men om morgenen og aftenen bliver fiskene lidt mere modige. Derfor er det meget nemmere at fange karper om morgenen og om aftenen, hvor det endnu ikke er hverken lyst eller mørkt. Til en sådan ekspedition kan man bruge en karpeparasol.

En karpeparasol er i alt sin enkelthed et halvt telt. Det er forstået på den måde, at karpe-parasollen fungerer som et læhegn for vind og vejr. På den anden side er karpeparasollen dog åben. På den måde kan man, hvis der er bid midt om natten eller lignende, komme rigtigt hurtigt hen til ens fangst og hale den ind.

Karpeparasollen er derfor velegnet til mindre ekspeditioner. Du kan tage en tur til en å eller flod, sågar ved kysten for viderekomne, hvor der er masser af karper at fange. Der kan du opsætte din karpeparasol, dit fiskeudstyr og så ellers vente på at fiskene bider på.

Sådanne ture er rigtigt populære ovre i England, hvor karpeparasollerne også er udviklet. Her er det ganske normalt for en lystfisker at tage på fisketur med en karpeparasol et par gange om året, hvor han overnatter ved en flod. Det kan man få nogle ganske interessante nætter ud af. Du skal blot sikre dig, at du må slå en karpeparasol op og fiske efter karper ved dit udvalgte spot.

Nyere karpeparasoller kan mere end bare agere læhegn. I England er der opstået en mindre industri omkring de populære parasoller, hvorfor man i dag kan købe karpeparasoller, der kan hæves og sænkes, med miniseng indbygget og andre finurlige spidsfindigheder.

Hvis du vil have en af de mere interessante karpeparasoller hjem, er det dog tit nødvendigt at bestille den fra England, da meget få eller ingen danske butikker fører dem. Der findes dog efterhånden flere og flere interessante mærker herhjemme.

Der kommer ikke told eller lignende på din vare, da det er indenfor EU, men leveringstiden kan svinge fra et par dage til et par uger. Du skal lede efter en ’carp fishing umbrella’, hvis du vil bestille en karpeparasol hjem fra England.

Hvis du bare har lyst til at teste de populære karpeparasoller, kan du dog sagtens nøjes med en lidt mindre model fra en dansk butik. At tage på karpeekspedition er noget rigtigt mange engelske lystfiskere er glade for – det bliver du helt sikkert også, hvis du giver det chancen!

Køb dit karpegrej og din karpeparasol her:
LEDIG REKLAMEPLADS – FÅ DIN BUTIK HER EKSKLUSIVT
Skriv til mads@fiskemagasinet.dk for at få en pris.