Pellets

Historien om de såkaldte pellets begynder med engelske karpefiskere.

De engelske karpefiskere havde karpedambrug, og de afprøvede nye fodringsmetoder. En af dem var at bruge ørredfoderpiller. De små piller, lig de træpiller man brænder af, som egentligt var udviklet imod ørreder, blev en stor succes i forhold til karperne. Det var nemt at putte pillerne i søen og karperne elskede dem.

Pelletsne var et glimrende alternativ til de dyrere boilies som krogagn. Uheldigvis fandt man ud af, at hvis man ikke varierede kosten fik karperne helbredsproblemer og begyndte at dø.  Derfor ledte man efter alternativer, hvilket man udviklede i de pellets, vi kender i dag.

I dag er pellets en af de mest anvendte fodringsmetoder og agne til karper. Pellets findes i dag i mange forskellige størrelser og farver, og de kan smage af vidt forskellige ting. De ligner dog stadigt de små træpiller, man brænder af med et tilhørende fyr.

Det kan dog være svært at finde den rigtige pellet, når du først står i butikken. Farve og smag betyder sjældent særligt meget, men det er vigtigt, at du kigger på opløsningstiden. Pellets med lav opløsningstid anvendes som forfoder, men giver ikke bid, hvorimod pellets med lang opløsningstid giver flere bid.

Det bedste er selvfølgelig en blanding, hvor du først gør karperne sultne med den letopløselige pellet, der spreder sig i vandet, hvorefter du begynder med de rigtige pellets. Det er tilmed muligt at købe oliebaserede pellets, hvis opløsningstid er yderligere hævet grundet olien.

Pellets, som du tit finder under navnet ørredpellets eller karpepellets, er utroligt effektive som agn. Hvis du laver forarbejdet godt og forfodrer karperne, kan du næsten være sikker på mange bid, når først du sænker de mere faste pellets ned i vandet.

Det er især i England, at pelletsne har slået rigtigt igennem. I Danmark er de stadigt ikke på samme niveau som de kogte boilies, men pellets er en agn i klar fremgang. Grundet de store resultater med karper, er det muligt i nogle butikker og på nettet at finde specielpellets, som kun henvender sig til én speciel sort af karper, men som så til gengæld er super effektive.

Pellets er kommet for at blive, og de små aflange piller kan være et interessant afbræk i rutinen for mange lystfiskere.

Køb dit karpegrej og dine pellets her:
LEDIG REKLAMEPLADS – FÅ DIN BUTIK HER EKSKLUSIVT
Skriv til mads@fiskemagasinet.dk for at få en pris.