Rod-pod

Et rod-pod er en velsignelse for alle dem, der ikke kan nøjes med en enkelt fiskestang. Et rod-pod er et stativ. Det smarte ved denne type stativ er, at du kan placere en hel del fiskestænger i det. Nogle rod-pods har plads til tre, mens andre kan holde helt op til fire fiskestænger.

God, gammeldags købmandsregning siger, at des flere fiskestænger du har i vandet, des større er chancen også for, at der kommer en fisk og bider på. Med et rod-pod – eller flere rod-pods for viderekomne – øger du dine chancer drastisk for at fange fisk.

Det er egentligt meget logisk: Med fem stænger i vandet i stedet for en, er der fem gange så mange ting, som at fisken kan bide på.
Hvad der volder mange rod-pods problemer er stabiliteten. Eftersom at et rod-pod nogle gange skal ud at holde en del fiskestænger, kan det blive rigtigt svært at holde rod-poddet stabilt.

Det værste der kan ske er, at rod-poddet vælter og fiskestængerne kludres ind i hinanden – eller sågar helt går i stykker.
Af lige præcis den grund er det vigtigt at købe et ordentlig rod-pod. Det er muligt at finde billige rod-pods, især på nettet, men disse er tit af meget tvivlsom kvalitet.

Lavet i plastik eller dårlig aluminium og med dårlige tilpasningsmuligheder, bør du tit undgå de meget billige rod-pod modeller, selvom de kan virke meget fristende.

I stedet er det værd at investere nogle hundrede kroner ekstra i et ordentlig rod-pod. På den måde kan du få et rod-pod i for eksempel rustfrit stål, med justerbare fødder, buzzerbars og meget andet. Alt sammen er for at sikre stabiliteten på rod-poddet, hvilket er det vigtigste, når man benytter de smarte stang-holdere.

Nyere rod-pods kan klappes effektivt sammen, så de næsten intet fylder i ens oppakning. Man behøver derfor ikke at tage traileren på bilen, for at få et rod-pod med; Tværtimod kan det skubbes ind i siden af bagagerummet og tages ud, når det skal bruges.

Især blandt karpefiskere er rod-pods populære, da de her øger chancerne for bid eksponentielt. Hvis du har et rod-pod med et par stænger stående om natten med en elektronisk bidmelder, kan vi næsten garantere, at du nok skal komme op et par gange i løbet af natten!

Er du vant til en enkelt fiskestang, bør du give et rod-pod en chance. Du vil blive positivt overrasket.

Køb dit karpegrej og dit rod-pod her:
LEDIG REKLAMEPLADS – FÅ DIN BUTIK HER EKSKLUSIVT
Skriv til mads@fiskemagasinet.dk for at få en pris.